5 Kasım 2017 Pazar

GÜNDE KAÇ KİLO ÇİĞ KÖFTE SATILABİLİR

Aklınızda ara sıra şu kadar satış yapsam şu kadar kazanırım  gibi hesaplamalar mı yapıyorsunuz. İsterseniz gelin beraber bir bakalım kaç kilo çiğ köfte satışı yapabileceğinize. Lokasyon ve lezzet şüphesiz çiğ köfte satışımızı etkileyecek en büyük faktörlerdir.

ÇİĞ KÖFTE SATIŞINDA LEZZETİN ETKİLERİ NELERDİR  

Lezzet besin sektörünün yapı taşı sayılır. Bu yüzden çiğ köfte satış sayısını artırabilmemiz amacıyla insanların alışkanlık duyabileceği bir lezzette çiğ köfte edinmeliyiz.

Bunun iki yolu var;




1) BAYİLİK ARACILIĞLA EDİNİLEN ÇİĞ KÖFTE

Eğer çiğ köfteyi anlaşma sağladığını bayiden edinecekseniz  burada dikkat etmeniz gereken konu bayi’yi seçerken çok titiz bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Çok dikkatli araştırma yaparak tanınmış bayilerin hangisinin daha lezzetli çiğ köfte yaptığını belirleme ederek o bayii ile uyuşma sağlamalısınız.

2) KENDİ BAŞINIZA BAYİLİK AÇARAK EDİNİLEN  ÇİĞ KÖFTE

Eğer çiğ köftenizi kendiniz yapacaksanız ya da bir ustanıza yaptiracaksaniz kendinize özgü bir ayar tutturabilirsiniz.  Özel soslar kullanarak çok daha lezzetli bir çiğ köfte meydana çıkarabilirsiniz. Bu sayede tekrar müşterileri bağlamış olup çiğ köfte satış sayısınızı artırmış olacaksınız .

Unutmayın müşterileriniz çiğ köftenizin lezzetini beğenirse  sizin sürekli müşteriniz durumuna gelir. Ve maliyetsiz reklam yapmış olursunuz. Müşteri kitleniz artar, günlük çiğköfte satış seviyesi da buna bağlı olarak yükseliş gösterir.  Burada  sık sık objektif ifadeler kullanıyorum ama unutmamalısınız bu konuta ne kadar alakalı olursanız size geri dönüşü o kadar çok olacaktır.  Size bununla alakalı yaşadığım bir anıdan bahsedeyim . Bir gün çiğ köfte bayiliği yapan bir dükkan önünde sıra gördüm, insanlar çiğ köfte dürüm  kuyruğuna giriyorlardı. Sebebini merak edip bende sıraya girip beklemeye başlamıştım ve sıra bana geldiğinde usta dürümü 3 saniye içinde hazırladığını gördüm. İnanın şimdiye  kadar yediğim çiğ köftelerden gerçekten çok değişik idi. İçinde çok ince doğranmış yeşil soğan ve isteğe göre maydanoz vardı tabi ki bunları seve olur sevmeyen olur ama dediğim gibi ekstralar  müşterinin memnuniyet sağlar. Tabi dahası da var, dürümün içersinde aşağı yukarı 200 grama yakın çiğ köfte vardı , evet evet yanlışlık yok 200 gram . İşte bu çeşit bir hizmet zihniyeti içersinde olursaniz , gün içinde satacağınız çiğ köfte size kesinlikle kar ettirecektir.

ÇİĞ KÖFTE SATIŞINDA LOKASYONUN ETKİLERİ

Eğer siz gidip sokak arasına günde 50-60 tane insanın geçtiği bir yolun kenarında dükkan açarsanız satabileceğiniz kilo sayısı 3-5 kiloyu malasef geçmez. Birçok kategoride bayilik açma işini  direkt olarak etkileyen faktörlerden bir tanesidir lokasyon . Dolayısıyla dükkanın lokasyonu için öyle bir yer seçmeniz lazım ki bulunduğunuz bölümde insan akışının  bolluğundan faydalanabilin. Mesela bir okul yanı,  ana cadde üzeri, hayat merkezleri , insan akışının çok bulunduğu arayollar gibi yerler seçerseniz müşteri potansiyeliniz meydana gelir bunun neticesinde da günlük çiğ köfte satış sayısınız artar.

Sonuç olarak lokasyon belirlenmeden, çiğ köfte satış fiyatını saptamadan ve nasıl bir lezzet ile kimlere hitap edeceğinizi bilmeden  günde kaç kilo çiğ köfte satış yapabileceğinizi rakamlarla analiz etmeniz ne kadar doğru olur bilemem. Ama şunu unutmamalısınız söylediğim noktalara ilgi ederseniz eminim ki günlük  çiğ köfte satış sayısınız artış gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ankara İşitme Cihazları ve Tipleri - Yetiş Haberci

Ankara İşitme Cihazları ve Tipleri - Yetiş Haberci https://www.yetishaberci.com/ankara-isitme-cihazlari-ve-tipleri/