10 Aralık 2017 Pazar

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır ?

Malzemeleriniz hazır ise başlayabilirsiniz. Çiğ köftede et ve bulgur önemlidir. Biz esmer bulguru ve yağsız eti öneririz. Bunlar tadı için daha iyi ve daha etkili olacaktır. İlk aşama olarak başka bir kapta eti ishot yada normal acı biberler ile karıştırıp bir kenarda bekletin.  Daha sonra, Bulguru salçalar ve domates rendesi ile karıştırıp yoğurun bulguru ezmeniz gerekiyor. Kolaya kaçıp sıcak su atmayın bu dezavantajdır. Bulgur ezilirken arada baharatları atabilirsiniz. Baharat olarak ağırlıklı ishot biberi öneririz. Bu çok daha güzel olacaktır.  Yumuşadıktan sonra eti atabilirsiniz et ile yaklaşık yarım saat yada 45 dk kadar yoğurmanızı öneririz. En son olup olmadığını nasıl anlarım ? Bu en çok duyduğumuz sorulardan bir tanesi. Cevabı ise; En son top şeklinde birleştirin. Yuvarlak olduktan sonra tamamen leğenden kaldırın ve sert bir şekilde bırakın. Dağılmıyorsa olmuştur..
Son aşama sunum aşamasıdır. Bu çiğ köfte için önem arz eder. Sıradan bir sunum olmamalı. Önce servis yapacağınız tabağın altına biraz maydonoz serpiştirin. Daha sonra sıktığınız çiğ köfteleri yerleştirin. En üstünü taze nane, marul yada maydoz ile birlikte limon dilimleri ile süsleyin.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Dillere pelesenk olmuş bir çok yemeğe sahip olsak da Çiğköftenin yeri her zaman farklıdır. Sadece kendi yöresinde meşhur olmayı çoktan aşmış...